Serviciile oferite


• Îngrijire persoane vârstnice sau în incapacitatea de a se îngriji singure;

• Cazare în camere cu 1,2,3 sau 4 paturi cu baie, televizor;

• Acces la internet și telefon;

• Supraveghere medicală permanentă, psihoterapie, reabilitare-recuperare;

• Îngrijire şi supraveghere permanentă a persoanelor vârstnice asistate, servicii de coafură, de întreținere și menaj zilnic;

• Meniul zilnic 3 mese și o gustare;

• Asistarea și ajutor în timpul servirii mesei și în activitățile zilnice;

• Activități socio-culturale și terapie ocupațională, excursii organizate,sărbătorirea în mod festiv a zilelor de naștere, organizarea de mese festive de Crăciuni și de Paște;

• Organizează activităţi de fizioterapie în raport cu restantul funcţional al persoanelor internate;

• Asigură consiliere şi informare atât familiilor, cât şi asistaţilor, privind problematica socială;

Dezvoltă parteneriate şi colaborează cu organizaţii neguvernamentale şi cu alţi reprezentanţi ai societăţii civile, în vederea diversificării serviciilor de asistenţă specială, în funcţie de realităţi şi de specificul local;

• Asigură respectarea standardelor minime de calitate şi indicatorilor stabiliţi de Ordinul 2126/2014 al Ministerului Muncii și Justiției Sociale;

• Contra cost: investigații paraclinice și examinări la medici de specialitate.

Tarife

După confortul de cameră

Costul pe luna a serviciilor sociale pentru anul 2023 este

Cost serviciu de bază*

cameră cu 3-4 paturi

2600 RON

cameră cu 2 paturi

2750 RON

cameră cu 1 pat

2950 RON

*Nu include costul medicamentelor, a serviciilor suplimentare şi a scutecelor, care se determină lunar conform consumului efectiv.

Gradul de dependenţă a beneficiarului se determină la internare şi se reevaluează periodic sau când starea de sănătate a beneficiarului se modifică semnificativ.

Bine ați venit !

Căminul pentru Persoane Vârstnice Fenyőliget este situat în comuna Suseni într-o zonă liniștită cu aer proaspăt. Avem o capacitate maximă de 38 de locuri în camere cu 1,2,3 și 4 paturi cu baie și televizor. Curte, grădină de vară, sală de mese, cameră de zi, cabinet medical, sală multifuncțională.

Cămin pentru Persoane Vârstnice Suseni este o instituţie de asistență socială rezidențială de interes public, fără personalitate juridică, înfiinţată în baza certificatului de acreditare seria nr. 000707/16.05.2014 eliberat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale pentru Asociația Fenyo Liget ca furnizor de servicii sociale, cu licența de funcționare seria LF nr. 0005004.

Rolul Cămin Suseni este de a contribui la nivel judeţean aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă specială a persoanelor vârstnice, prin creşterea şanselor recuperării şi integrării acestora în familie ori în comunitate, şi de a acorda sprijin şi asistenţă pentru prevenirea situaţiilor care pun în pericol securitatea persoanelor vârstnice.

Într-un ambient familial cu un personal calificat , selecționat, căminul nostru asigură cazare în regim de pensiune completă, supraveghere, îngrijire, asistentă permanentă pentru persoane vârstnice, cu afecțiuni psihomotorice: Demență, Boala Alzheimer, cu handicap etc. Garantăm confort și liniște.

Căminul pentru Persoane Vârstnice Fenyőliget se adresează părinților și bunicilor noștrii. Este un centru rezidențial unde persoanele vârstnice pot să se simte bine, lipsit de grijile cotidiene.

Contact

Adresă

Nr. 646, 537305 Suseni
Harghita, România
P : (0742) 309.471
(0747) 856.823
fenyoliget2012@yahoo.com

© Copyright 2016, Asociatia Fenyőliget. Toate drepturile rezervate.